کولر گازی دستگاهی است که هوای گرم را به هوای خنک تبدیل می کند و با توجه به تنظیمات ترموستات، می تواند برودت هوا را تا دمای مورد دلخواه برساند. کولر گازی بسته به نوع کاربرد آن در اندازه و طرح های گوناگون عرضه می شود.
الف) کولر گازی اسپیلت (Split Air Conditioner)
کولر گازی اسپلیت یک سیکل تبرید را به دو قسمت تقسیم کرده و یک قسمت آن در داخل محیط ساختمان و دیگری در بیرون از ساختمان و در هوای آزاد نصب می شود. با این کار قسمت پر سرو صدای سیکل یعنی کمپرسور، به بیرون از محیط ساختمان منتقل شده و تنها قسمت اواپراتور ( پنل )که وجود آن در داخل محیط ضروری می باشد. در داخل قرار می گیرد.
دستگاه داخلی کولر گازی اسپلیت می تواند بصورت دیواری (Wall Mounted)، سقفی کاستی (Cassette) ، سقفی (Ceiling) ، زمینی (Floor) و کانالی (Duct) باشد.
در نوع اسپلیت کانالی آن، نیاز به یک سیستم کانال کشی برای توزیع هوای مطبوع می باشد.
کولر گازی اسپیلت ایستاده یا کابینتی (Stand Split)
سیستم کولر گازی اسپیلت ایستاده نیز، دارای دستگاه داخلی و بیرونی بوده و کاملا مشابه اسپیلت ساده می باشد. تنها تفاوت این سیستم با سیستم های قبلی در این است که طراحی دستگاه داخلی این سیستم، مخصوصا فن آن، برای فضاهای بزرگ مانند سالن ها ، اداره جات و مساجد مناسب بوده و پرتاب باد این دستگاه بیشتر از دستگاههای قبلی می باشد.
انوع مختلفی از کولر گازی اسپلیت ایستاده ساخته می شود در بعضی از انواع آن خروجی هوا دستگاه از نوع کانالی بوده و توزیع هوا توسط سیستم کانال می باشد.
در برخی از این دستگاهها کمپرسور نیز در داخل دستگاه داخلی قرار می گیرد و دستگاه بیرونی فقط شامل کندانسور است.
ظاهر این دستگاه شبیه یک یخچال یا کمد مرتفع می باشد و به دلیل ظاهر آن و ایستایی آن بر روی زمین آن را دستگاه ایستاده یا کابینتی می نامند.
ب) کولر گازی مولتی پنل یا چند تکه (Multi Split)
در کولرگازی مولتی پنل یک دستگاه بیرونی شامل کندانسور هوایی و کمپرسور و چند دستگاه داخلی از انوع مختلف ذکر شده می تواند وجود داشته باشد. تعداد دستگاه های داخلی از 2 تا حدود 100 عدد می تواند باشد.
سیستم هایی که دارای بیش از چهار پنل داخلی می باشند، معمولا با استفاده از تکنولوژی پیشرفته ی الکترونیکی، قابلیت کنترل و استفاده ی مجزای هر دستگاه داخلی، مانند یک دستگاه کاملاً مستقل را دارند که اصطلاحاً به آنها سیستمهای جریان مبرد متغییر (Variable Refrigerant Flow) یا VRF گفته می شود.
ج) کولر گازی پنجره ای یا اتاقی (Room Air Conditioner)
کولر گازی پنجره ای یا اتاقی برای تهویه مطبوع یک محل کوچک و محدود، ماننده یک اتاق بکار می رود و تبرید در آن به روش تراکمی می باشد.
ظرفیت معمول کولرگازی پنجره ای بین 12000 تا 240000 (1 تا 2 تن تبرید) می باشد.
کولر گازی های پنجره ای معمولاً در درون پنجره ها نصب می گردند و با برداشتن قسمتی از شیشته پنجره، نیمی از بدنه ی کولر و یا فقط قسمت جلوییی دستگاه در فضای داخلی اتاق قرار گرفته و پشت دستگاه در بیرون از هوای اتاق و در معرض جریان هوای آزاد قرار می گیرد. به همین علت این دستگاه را کولر گازی پنجره ای نیر (Window Type) می نامند.
اجزای اصلی کولر گازی پنجره ای
1- کمپرسور: کمپرسور مورد استفاده در کولر گازی پنجره ای از نوع بسته بوده و معمولاً رفت و برگشتی و یا دوار غلطکی می باشد که به خاطر قرار گرفتن دستگاه در داخل محیط اتاق، معمولاً صدای کمپرسور این نوع دستگاه کاملاً محسوس است.
در ساختمان کولر گازی پنجره ای کمپرسور، معمولاً در وسط بدنه و متمایل به سمت عقب کولر گازی و سمت کندانسور می باشد.
2- کندانسور: کندانسور در کولر گازی پنجره ای، معمولاً از نوع کندانسورهای هوایی کوچک (کویل صفحه ای پرده دار)، می باشد و در قسمت انتهای (عقب) کولر گازی و در معرض هوای آزاد قرار می گیرد. تبادل حرارت در این کندانسور به طریق اجباری و توسط یک فن می باشد.
3- لوله مویین: همانطور که قبلاً ذکر شد، لوله مویین در سیستم های کوچک تهویه مطبوع جایگزین شیر انبساط بوده و به منظور کنترل دبی جریان در اواپراتور و متعادل کردن فشار مبرد، استفاده می شود.
4- اواپراتور: اواپراتور نیز در کولر گازی پنجره ای از نوع کویل انبساط مستقیم بوده و توسط جریان اجباری هوا، محل مورد نظر را خنک می کند.
برای تامین کنوکسیون اجباری در کویل اواپراتور، از یک فن گریز از مرکز کوچک استفاده می شود. اواپراتور در این دستگاه ، در قسمت جلوی آن و در داخل فضای اتاق مورد نظر برای تهویه قرار دارد.
د) کولر گازی پرتابل یا قابل حمل (Portable Air Conditioner)
کولرگازی پرتابل، ساختمانی کاملاً مشابه کولر گازی پنجره ای دارد، با این تفاوت که قابل حمل بوده و در محل خاصی نصب نمی شود. ظرفیت این کولرها معمولاً بین 9000 تا 24000 بی تی یو بر ساعت می باشد. جهت هدایت هوای گرم خروجی از کندانسور دستگاه معمولاً از یک لوله پلاستیکی استفاده می شود.
موارد استفاده این دستگاه بیشتر در فضاهای کوچک و اتاقکها می باشد.
انوع کولرگازی – کولربانه
فروش و مشاوره : 09182872400
به کانال رسمی کولرگازی بانه در تلگرام بپیوندید ” کلیک کنید”
عیب یابی و تعمیر در کولرگازی اسپلیت…خود آموز تعمیر اولیه
عیب یابی و تعمیر در کولرگازی اسپلیت…خود آموز تعمیر اولیه
راههای کاهش هزینه برق مصرفی در کولرگازی
اجزای تشکیل دهنده کولرگازی و نحوه کارکرد هر کدام
بهترین و جدیدترین کولرگازی اسپلیت
در مورد کولرگازی بیشتر بدانیم :
راهنمای خرید کولرگازی
آموزش نحوه شستشوی پنل داخلی کولرگازی
اجزای اصلی تشکیل دهنده کولرگازی کدامند ؟ و کار هرکدام چیست؟
آنچه باید در مورد کولرگازی بدانیم
مزایای فیلتر در کولرگازی اسپلیت
سوالات متداول در مورد کولرگازی اسپلیت ( بیش از پنجاه سوال متداول)
راهنمای نصب کولرگازی ( چهل توصیه مهم در نصب کولرگازی)
آشنایی با انواع کمپرسور کولرگازی
آموزش نحوه شارژ گاز R410A در کولرگازی اینورتر
آموزش نحوه شارژ گاز R22 در کولرگازی
گاز های سرمازا در کولرگازی و نحوه عملکرد آن (مبرد ها)
آشنایی با سیستم اینورتر در کولرگازی
عیب یابی و تعمیر اولیه در کولرگازی ( خود آموز تشخیص و رفع عیب در کولرگازی )
کولرگازی کم مصرف اجنرال برد اینورتر گازR410A
کانال تلگرام کولرگازی بانه
کولرگازی بانه در اینستاگرام
کولرگازی اجنرال اینورتر مدل ASGS30LFCA
توان های موجود در کولرگازی اجنرال مدل ASGS18LFCA :
کولرگازی اجنرال کیت اینورتر DC مدل ASGS12LFCA گاز R410A رده انرژی A + + +
کولرگازی اجنرال کیت اینورتر DC مدل ASGS18LFCA گاز R410A رده انرژی A + + +
کولرگازی اجنرال کیت اینورتر DC مدل ASGS30LFCA گاز R410A رده انرژی A + + +
کولرگازی اجنرال کیت اینورتر DC مدل ASGS24 LFCA گاز R410A رده انرژی A + + +
قیمت کولر ایستاده چقدر است و ایا تحویل هم دارید درب منزل