زیتون و خواص شگفت انگیز آن

زیتون را نمی ‌توان مستقیماً بعد از چیدن از درخت، خورد بلکه باید آن را پروراند تا مزه تلخ آن کمتر شود. روش های پروراندن بسته به نوع و منطقه‌ای که زیتون در آن کشت می‌شود، طعم، شکل و رنگ  دلخواه متفاوت هستند.
بعضی از زیتون ها را زمانی که هنوز سبز و نارس هستند و بعضی دیگر را زمانی که کاملاًَ رسیده و سیاه‌ رنگ هستند را از درخت می‌چینند. اما همه زیتونهای سیاه از ابتدا سیاه رنگ نیستند. زیتون سیاه همان رسیده ی زیتون سبز  است.

اهمیت زیتون بیشتر به خاطر روغن موجود در آن می باشد.
روغن زیتون دارای اسید های چرب غیر اشباع  مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان می باشد که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد:
* روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند.
* مانع آسیب  رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.
* کلسترول خون  و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.
*از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.
* مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود.
روغن زیتون  به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون  بالا و بیماری های قلبی می شود.
* قند  را تنظیم می ‌نماید.
* روغن زیتون  دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند.
در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان ‌، خصوصاً سرطان پوست , روده  و سرطان پستان  در زنان می شود.
* همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون ، از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود.
برگ، میوه و روغن زیتون  و حتی هسته ی آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی می باشد که تعدادی از خواص درمانی و مصارف دارویی این محصول در زیر ذکر شده است:
– پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی
– کاهش کلسترول بد
– کاهش لخته شدن خون200470
– کاهش فشار خون بالا
– درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه
– تقویت حافظه
– جلوگیری از سفید شدن مو
– تسکین دردهای روماتیسمی

 

 

 

 

 

کانال رسمی تلگرام کولرگازی بانه ,کلیک کنید

فروشگاه کولرگازی بانه ” کلیک کنید”

راهنمای خرید کولرگازی ” کلیک کنید “

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *